Menü Bezárás

Városi Strand

Kedves Vendégeink!

Már bankkártyával és SZÉP kártyával is fizethet a Városi Strandon!

Már

A Tiszaföldvári Strand

Története a hatvanas évek elején kezdődött mikor megnyitott a tiszaföldvári strandfürdő.

 „Én benne voltam az első négy emberben, aki ebben a vízben fürdött – meséli Vágner Szabó János helytörténész, aki évek óta kutatja a fürdő múltját. – 1960 telén, a Mikulást követően, úgy egy héttel hallottuk a hírt, hogy az olajosok vizet találtak. Iskolások voltunk, s a menza után leszaladtunk megnézni a fúrást. Zimankós idő volt, de nem sokat gondolkodtunk, ledobtuk a ruháinkat, s beleültünk a kút körül kialakult dagonyába.” Jó darabig, amíg az első medence el nem készült, lényegében egy árokban fürdőztek az emberek. Az biztos, hogy nagy esemény volt a hatvanas években a fürdő megnyitása. (Kármán Irén, Faragó József)

2021.05.15-től a strandfürdő minden medencével (termálokkal is) folyamatosan üzemel. -NYITVATARTÁS MINDENNAP: 09.30-18.00-ig BELÉPÉS CSAK A FŐBEJÁRATON KERESZTÜL VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, FÉNYKÉPES SZEMÉLYAZONOSSÁGOT IGAZOLÓ OKMÁNNYAL VAGY ÚTLEVÉLLEL EGYÜTT (IV.26.) Korm. rend. alapján. - Kilépésre a hátsó forgókapu is használható. - Karszalag a pénztártól nem vihető el. - A gyermekpancsoló medencében felnőtt nem tartózkodhat, és csak 25°C átlaghőmérséklet esetén üzemel. – Dohányzás csak a kijelölt helyeken lehetséges! – A gyermekpancsolóban egyszerre csak 6 fő, 6 éven aluli gyermek, az úszómedencében 122 fő, a 230, 202 m3-es termálmedencében 56-56 fő, a 129 m3 medencében 37 fő, a szabálytalan alakú gyógymedencében 16 fő tartózkodhat maximálisan egyidejűleg. – Az úszómedencét csak jó úszástudással lehet látogatni, semmiféle úszást segítő eszköz, felfújható gumitárgy, idegen tárgy nem vihető a vízbe. – A medencéket csak fürdőruhában lehet látogatni. – Belépés előtt szappanos előzuhany kötelező! – A fürdőt lázas, hasmenéses, az influenza tüneteit mutató személy nem látogathatja! - Az úszóklub egy pályán, hétköznap 16-18 óra közt tarthat edzést legfeljebb 15 fővel. – Úszásoktatás nem folytatható. - Úszóbérlet nem váltható. Tartsák be a vízben a 2 méter, a parton a 1,5 méteres távolságot! Nem üzemel: A belső öltözők, belső zuhanyzók, szauna, strandröplabda pálya, napozóágy bérlés, élményelemek. A fent leírtak az ÁNTSZ JN-06/NEO/5141-2/2021. számú határozata felhasználásával állapítottuk meg. KÖSZÖNJÜK TÜRELMÜKET ÉS MEGÉRTÉSÜKET! Tóth János strandvezető

2021. május 15-től érvényes

strandfürdő belépőjegy árak:

TISZAFÖLDVÁRI FELNŐTT NAPI                                1100 Ft

Tiszaföldvári nyugdíjas napi                                      1000 Ft

Tiszaföldvári gyermek napi                                         900 Ft

Felnőtt napi                                                                 1300 Ft

Nyugdíjas napi                                                             1200 Ft

Gyermek napi                                                               1000 Ft

Felnőtt bérlet 1 hetes                                                   8000 Ft

Nyugdíjas bérlet 1 hetes                                              7500 Ft

Gyermek bérlet 1 hetes                                                6000 Ft

Családi (2 felnőtt+2 gyermek)                                     4200 Ft

Csoportos (min 10 fő esetén)                                      1100 Ft/fő

Úszóbérlet (10 alkalmas)                                              8500 Ft

Darabszámos bérlet (15 alkalmas)                              16000 Ft

Kedvezményes napi zárás előtt 3 órával                       900 Ft

Gyermek úszásoktatás                                       500 Ft/fő/alkalom

Gyermek úszásoktatás klikk                              600 Ft/fő/alkalom

Úszásoktatás tesióra                                            450/fő/alkalom

Kísérőjegy nem fürödhet                                                350 Ft

Úszóverseny kísérő fürödhet is                                      550 Ft

Úszóverseny versenyző + 2 edző/csapat                        450 Ft

Szauna (30 perc)                                                               550 Ft

Napozóágy napi                                                                450 Ft

Úszóklub bérlettel                                                           1100 Ft

Fent leírt árak ÁFÁ-san értendők, tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk!

Készpénzt (HUF), és SZÉP-kártyát  és bankkártyát is elfogadunk .

Belépési időpontok főszezonban:(máj1-szept1-ig)
     8 – 10-ig úszóbérlettel
     9:30 – 19:30-ig nyitvatartás
     16:30 – 19:30-ig úszóbérlet, kedvezményes jegy
     19:30 medencék elhagyása
     20:00 strand zárás

A leírt időpontok szezonálisan és ünnepnapkon változhatnak!

Más időpontokban elő és utószezonban, télen az időjárás függvényében tartunk nyitva. Várhatóan szept 1-től október 1-ig minden nap 10-18-ig.

Karbantartás miatt zárva október első két hete.

Október 23-tól csak péntek, szombat, és vasárnap 10-18 óráig tartunk nyitva, és néhány ünnepnapon egészen április elejéig.

Fenti időszakokban az úszómedence  nem, vagy csak részlegesen üzemel, a három termálmedence azonban rendelkezésre áll. Az időpontok tájékoztató jellegűek, változhatnak időjárás, és gépészeti okok miatt.

Elindulás előtt tájékozódjon a 06/56-470-242, vagy a 30/760-0003-as számon.

 

Történet

A 12. 200 fő lakosú város Tiszaföldvár, Jász – Nagykun – Szolnok megye déli részén, a Tiszazug északi peremén, a Tisza bal partján fekszik, Szolnoktól déli irányban mintegy 25 km távolságra. Azoknak, akik a nem szeretik a zsúfoltságot a Strand út 25. szám alatt elhelyezkedő gyógyvizű strandfürdő 3 medencével, valamint a felújított vízforgatóval ellátott, 26 – 28 fokos vízhőmérsékletű uszodával, és az 1046 m –ről feljövő 69 fokos gyógyvízzel kiváló lehetőséget biztosít a gyógyulásra, pihenésre, nyaralásra.

Az alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz kiválóan alkalmas reumatikus, és izületi, valamint nőgyógyászati betegségek gyógyítására, műtétek utáni rehabilitációs kezelésre.

– Kölni otthonában, az interneten böngészve bukkant a földvári fürdő honlapjára, idegenbe szakadt hazánkfia, Orsós Antal. Ahogy meséli, gerincbántalmai miatt keresett magának gyógyfürdőt. Németországnak azon a részén, ahol él, ilyen gazdag ásványianyag-tartalmú fürdő nincs is. Nem sokat bizonytalankodott, beütötte a GPS-be a koordinátákat, és elindult Tiszaföldvárra. Másfél napi autózás után leparkolt a lakókocsijával, s két héten át a forró vízből hívogatta a német barátait, akik nem akarták elhinni, hogy napi 3 euróért egész nap pancsolhat. Anti már a második napon vett magának egy használt biciklit, hogy bejárja a környéket, a harmadikon pedig házat nézett, s azon tűnődött, hogy a nyarakat itt tölti majd. (Kármán Irén, Faragó József)

Feszített víztükrű úszómedencével, babapancsolóval, dögönyöző medencével bővült a létesítmény. A strand mellett üdülőterület és sátorozásra alkalmas terület is található. A földvári strand nagy népszerűségnek örvend az edzőtáborozó sportolók körében, több egyesület is a településen tartja nyári felkészülésének egy részét. A létesítmény területén melegkonyhás étterem, büfé található. Strandröplabda, futball és vízilabdázási lehetőség várja az ide látogatókat. Helyszínén rendszeresen rendeznek úszóversenyeket, fesztiválokat, kulturális eseményeket.

 

Kemping

Közvetlen a gyógyvizű strandfürdő mellet helyezkedik el, a két csillagos Nyírfa kemping és Vadvirág üdülő. A kempinghez tartozik egy háromcsillagos 4 db 4 ágyas szobával, nappalival, konyhával felszerelt panzió, valamint 4 db 4 ágyas üdülőház, melyből 2 db komfortos, 2 db komfort nélküli. A panzióhoz tartozó szobák, valamint a 2 db komfortos üdülőház pótágyazhatók. A panzióban, és az üdülőházakban egyidejűleg 32 fő elszállásolására van lehetőség+5db pótágy.  Külön épületben elhelyezett zuhanyzók, és szociális helyiségek. A Vadvirág üdülő 4db 4ágyas,7db 3ágyas,4db 2ágyas komfort nélküli szobával rendelkezik. Közös társalgó, konyha, férfi-női WC, zuhanyzó.

A strandfürdő mellett közvetlenül elhelyezkedő szálláshelyeink egész évben várják  vendégeinket!

Kemping, üdülő díjak 2020. február 1-től:

                 ÉRVÉNYES VISSZAVONÁSIG

       A házirend betartása mindenkire vonatkozik!

                  KATEGÓRIA: egyéb szálláshely

         NTAK regisztrációs szám: EG19006853

Tájékoztatás szálláshelyfoglalásról:

a 2020. január 1-től életbelépő jogszabályi változások miatt a Nyírfa kempingben, és Vadvirág üdülőben a szállásfoglalás, és vendégregisztráció több időt vesz igénybe és bonyolultabb lesz.

Szálláshely igénylést továbbra is csak személyes megkereséssel, vagy telefonon fogadunk el: 56/470-242, 30/741-94-88. Kizárólag munkaidőben 8-16 óráig.

Szálláshelyünket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, és csak fényképes igazolvánnyal együtt érvényes.

Amennyiben a számítógépes regisztrációkor a vendég nem adja át a személyazonosító iratait és védettségi igazolványát a szolgáltatásból kizárható!

10 főnél nagyobb csoportok esetén a szállásdíj 20%-át előre kérjük pénztárunkba befizetni, vagy átutalni szíveskedjenek.

  1. január 1. után távozó vendégeknek a szálláshelyet 9 óráig kötelező elhagyni, érkező vendég a szálláshelyet 11 és 16 óra között foglalhatja el!

A regisztráció alkalmával minden vendég köteles átadni a személyazonosságát igazoló okmányokat (pl.:szem.ig, útlevél, stb.). Ennek hiányában a szálláshelyen nem szállhat meg. Az adatok számítógépre történő felvitele, valamint 2020-ban még hagyományos módon történő regisztrálás után lehet csak elfoglalni a szállást. Szállásadónak kötelessége a vendégek adatait az új adatvédelmi törvény szerint kezelni.

Megértésüket, és türelmüket előre is köszönjük!

Amennyiben fentieket nem tartják be, szálláshelyet nem tudunk fogadni.

KEMPING

1. Szállás árak:

  Megszűnt, sártat, lakókocsit az átminősítés miatt nem tudunk fogadni.

2. Területfoglalási díj:

  Megszűnt.

3. Panzió

  3200 Ft/fő/éj

4. Üdülőház:

  -komfortos: 2900 Ft/fő/éj

  -komfort nélküli: 2500 Ft/fő/éj

5. Pótágy:

  -teljes értékű, minden esetben az adott helyiség árával egyenlő

  -összecsukható 1700 Ft/fő/éj

6. Vadvirág-üdülő

  KATEGÓRIA: egyéb szálláshely 

  NTAK regisztrációs szám: EG19006842

  2900 Ft/fő/éj

7. Hat év alatti gyermek a kempinget, üdülőt ingyen látogathatja.

Egy vendégéjszaka és egy fő/szoba foglalás esetén 20% felárat számolunk fel!

Idegenforgalmi adó 390FT/fő 18 év felett.

IFA: kormányrendelet alapján egyelőre május 23-ig mentes a szálláshely az idegenforgalmi adó megfizetése alól, amennyiben ezt meghosszabbítják úgy lehet a mentességet figyelembe venni. Az idegenforgalmi adó mértéke bruttó 390 Ft/fő/nap (nem helyi lakos, és 18 év felett).

8. Csoportok esetében a foglalási díj külön megállapodás tárgyát képezi. Előleg 20-30 %.

9. Nagyobb csoportok vagy hosszabb tartózkodás esetén a díjak megállapodás tárgyát képezik.

10. Az egész panzió, üdülőház egyben és szobánként is bérelhető külön megállapodás alapján.

11. Május 1-től október 1-ig autónként 500 Ft/db/nap parkolási díjat számolunk el.

KÉSZPÉNZT, SZÉP-KÁRTYÁT ÉS BANKKÁRTYÁT IS ELFOGADUNK

Szállásfoglalás telefonon munkaidőben: 06/56-470-242, vagy 30/741-94-88-as telefonszámon, vagy a tiszafoldvar.szallas@gmail.com oldalon kérhet.

Az árak nem tartalmazzák a strandbelépő díját, valamint az idegenforgalmi adót!

Az árak magyar forintban és ÁFÁ-san értendők. A változás jogát fenntartjuk! Az árak tájékoztató jellegűek!